Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@07:03:22 GMT

ارتفاعات البرز برند تهران و زلزله واقعیت آن است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۹۱۹۳

ارتفاعات البرز برند تهران و زلزله واقعیت آن است

به گزارش اقتصادآنلاین، پیروز حناچی، شهردار تهران بامداد امروز مهمان برنامه «باغ رمضان» بود با اشاره به لوکیشن برنامه «باغ رمضان» و با اشاره به اینکه اولین طرح مصوب مربوط به تپه‌های عباس آباد بعد از انقلاب در دوره‌ای که ما در دبیرخانه شواری عالی شهرسازی بودیم تصویب شد. گفت: آن زمان همه چیز روی نقشه و کاغذ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان محلی برای گذران اوقات فراغت مردم شده است.

وی افزود: از سال ۸۰ عضو هیئت مدیره اراضی عباس آباد بودم و از همان موقع علاقه‌مند به پیگیری این موضوع شدم. معمولاً طرح‌هایی که شهرداری تهران داشت وزارت مسکن قبول نمی‌کرد و هیچ اتفاق نظری برای این اراضی به صورت عام وجود نداشت. در دوره‌هایی که قدری نظارت ضعیف شده بود اتفاقاتی افتاد که جزو اتفاق‌های خوب نیست. قرار نبود وزارت خانه‌ای یا سازمان‌های اداری در وسط اراضی عباس آباد حضور داشته باشند. تلاش کردیم این سرمایه و ذخیره عظیم را برای مردم تهران نگه داریم و کیفیتش را بالا ببریم.

حناچی درباره ویژگی‌های منحصر به فرد تهران گفت: یکی از تاریخی‌ترین شهرهای ما است ری تمدنی بیش از ۷ هزارساله دارد و اگر به خود تهران توجه کنیم، تنه به تنه اصفهان می زده است. اما چون پایتخت بوده است و سرعت توسعه در آن بالا بوده است به این ارزش‌ها به اندازه‌ای که باید توجه نشده است معمولاً پلان دوم یا پلان سوم را می‌بینید. ولی به نظر من ارتفاعات البرز برند این شهر است. در کمتر شهری می‌بینید که طبیعت به این اندازه به شهر نزدیک باشد.

وی افزود: خداوند نعمتی از این ارتفاعات به سوی تهران روانه می‌کند که سالیانه ۲۴۰ میلیون مترمکعب آب است. علت حیات تهران این بوده است. چنارستان‌ها و قنات‌های تهران هم معروف بوده است. متأسفانه اینها دچار عارضه شدند. چنارها به دلیل آلودگی از بین می‌روند و قنات‌ها معمولاً به مجاری فاضلاب تبدیل می‌شوند که تلاش می‌کنیم اینها را احیا کنیم. چون آب متوقف نمی‌شود. آب مسیر خود را پیدا می‌کند و شما این را به شکل فرورفتگی‌هایی در سطح زمین مشاهده می‌کنید. وقتی آب مسیر خودش را پیدا کند در سر راهش همه چیز را می شورد. اعتقاد من این است که ما یک جور دیگر باید به تهران نگاه کنیم. اگر ارزش‌های تهران را حفظ کنیم و روی آن سرمایه گذاری کنیم شهرمتفاوتی خواهیم داشت.

شهردار تهران درباره امیدها و نگرانی‌هایش برای تهران گفت: تهران مرکز اقتصاد ایران است. حجم و سرعت گردش اقتصادی در تهران و پهنه جنوبی البرز به نسبت کل کشور بسیار متمرکز است. آرزوی من این است که این متعادل شود و همه جای کشور این سرمایه توزیع شود. این می‌تواند جلوی مهاجرت را بگیرد. می‌تواند از تمرکز در پهنه جنوبی البرز بکاهد. بسیاری از مشکلات ما ناشی از این تمرکز است. مشکلاتی مثل آلودگی و ترافیک از تبعات این تمرکز است. تعداد متراکم نفر و خانواده در هکتار بالا اگر برنامه ریزی نشده باشد هم می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد. اولین امیدم این است که در اثر سیاست گذاری‌های کلان و حجم سرمایه گذاری در کشور این به حد تعادل برسد. بقیه نقاط کشور هم همینقدر جذاب باشند. این تمرکز بخشی از نگرانی ما است. ما در شهری زندگی می‌کنیم که یکی از واقعیت‌های آن زلزله است. تمرکز نقطه مقابل این مسئله است. همواره نگرانیم. هرچند که یک واقعیت عمومی است و باید یاد بگیریم با آن زندگی کنیم، مثل خیلی از کشورهای موفق دنیا که در مقابل زلزله این طور عمل کردند.

وی درباره زلزله در تهران و میزان آمادگی شهرداری در این موقعیت بحرانی افزود: به اعتقاد من تهران زلزله‌های سنگینی را تجربه کرده است چون ما مترو که احداث می‌کنیم در عمق ۱۰ متری یا ۱۲ متری آجر پیدا می‌کنیم. این معنایش این است که این شهر تجربیات قبلی زلزله را داشته است. مخصوصاً در مناطق جنوبی تهران که تاریخی‌تر هستند. هر زلزله‌ای که در تهران می‌آید باید برای ما یک مانور باشد. چه خسارت بزند چه نزند. اگر اینطور نگاه کنیم ما همواره آماده هستیم. من بعضاً اشاره می‌کنم کشوری که پیشینه و عقبه و فرهنگ دارد فرقش با کشوری که خیلی از عقبه تاریخی برخوردار نیست در فرهنگ و ادبیاتش دیده می‌شود. خیلی از اسناد راهنمایمان در ادبیات هست که در آن به شکل عبارت و یا بیت مثلاً گفته شده است که کار نیکو کردن از پرکردن است. این زلزله‌ها را باید به شکل یک تمرین دائمی ببینیم، مثلاً ما ۲ هفته پیش یک زلزله داشتیم. این زلزله خسارت نزند ولی مردم را نگران کرد. با این به شکل یک مانور برخورد کردیم. ستاد مدیریت بحران تهران را علیرغم اینکه که مسئولیت مستقیم نداریم فعال کردیم و دستگاه‌ها را صدا کردیم. دستگاه‌هایی که می‌بایست در شرایط بحرانی حاضر باشند. مثلاً اگر خدای نکرده در تهران زلزله سنگین بیاید شرکت گاز یکی از دستگاه‌هایی است که باید حاضر باشد. آتش سوزی ناشی از زلزله می‌تواند خسارت بارتر از خود زلزله باشد.

وی خاطر نشان کرد: به هر صورت باید یاد بگیریم با زلزله زندگی کنیم. به کودکان آموزش بدهیم که به جای اینکه در لحظه وقوع بترسیم باید آمادگی داشته باشیم و بدانیم باید چه کنیم و چه نکنیم. خانه‌هایمان را چگونه بسازیم که در شرایط زلزله ایمن باشیم. شما خیلی از خانه‌ها را می‌بینید که در راه پله‌های ساختمان‌ها که تنها راه ارتباطی با طبقات پایین‌تر هستند دیوارها از سنگ هستند. این سنگ‌ها ممکن است به اصلی ترین مانع برای فرار تبدیل شوند. فرو می‌ریزند و در مسیر راه پله قرار می‌گیرند. اینها جزئیاتی است که باید به آن‌ها توجه شود.

حناچی گفت: ما به جهت تبیین قوانین و تلاش برای اجرا این کار را انجام می‌دهیم. ولی مهندسین ناظر و سازندگان که می‌سازند و مردمی که خانه‌ها را می خرند باید به این نکات توجه کنند. دولت و حاکمیت هم قوانین را باید به گونه‌ای تنظیم کند که کسی که این قوانین را رعایت کرده و کسی که رعایت نکرده در بازار متفاوت باشند.

وی با دیدن عکسی از محله عودلاجان تهران گفت: این عکس من را یاد تجربه‌ای در سال‌های ۸۹ و ۹۰ در محله عودلاجان تهران می‌اندازد. آن زمان مسئولیت اجرایی نداشتم. در دانشگاه بودم و مسئولیت یک مرکز پژوهشی را داشتم. تلاش کردیم که با واسط شدن بین شهرداری و میراث و ذی نفعان آن جا را به یک مکان قابل قبول تبدیل کنیم. الان آن مکان مرمت و بهسازی شده است و به بازارچه عودلاجان تبدیل شده است. درس عمیقی بود برای من. یک منطقه فراموش شده تهران که بسیاری از مشکلات از جمله اعتیاد و فقر را داشت و در کنار بازار تهران که گردش عظیم سرمایه را داشت به جهت کالبدی احیا شد. فرسودگی در مناطق تاریخی فرق می‌کند و باید با نگاه ارزش مدار به سوی آن برویم. شیوه برخورد کاملاً متفاوت است. بخش‌های جنوبی بازار بافت تاریخی تهران هستند. این مناطق دچار شب مردگی شده اند. در شب کمترین کسی را در این مناطق پیدا کنید.

شهردار تهران افزود: در زمان ابتدای انقلاب خانه‌های مسکونی در دل بازار تهران داشتیم. این حیات اجتماعی می‌آورد. الان خانه‌ها همه تبدیل به انبار شده اند و برگرداندن این روند کار راحتی نیست. کلاً مداخلات در شهر برای اینکه یک رفتار یا یک رویه عوض شود کار راحتی نیست. مشکلی که در کشور داریم در الگوی اداره امور شهرها و به ویژه کلان شهرهایمان اختیارات با مسئولیت‌ها تطابق ندارد. ما مسئولیت را از کسی می‌خواهیم که همه اختیارات در اختیارش نیست.

وی ادامه داد: الگوهای متفاوتی در دنیا داریم. در کشور همسایه در استانبول یک قانون برای اداره امور شهر دارد و قاعده‌ای که در استانبول برای اداره شهر اجرا می‌شود با دیگر شهرها متفاوت است. از آن مهم‌تر اختیاراتی که شهردار دارد در خیلی از کشورهای دنیا بخش آموزش و زیرساخت‌ها و خدمات اجتماعی و بهداشت و حتی امنیت و راهنمایی و رانندگی در اختیار شهردار است. همان اختیاراتی که ما در اختیار استاندار می‌گذاریم در اختیار شهردار است. لوایح در مجلس مطرح شده است؛ لایحه جامع مدیریت شهری به نتیجه نرسید چون اجماع نظر بین دستگاه‌ها وجود ندارد. یکبار دیگر دولت خیز برداشت برای اینکه بخش‌هایی که امکان پذیر است را به مدیریت محلی واگذار کند. این اتفاقات رخ نداده اما حقیقت این است که اختیارات و مسئولیت‌ها باید مطابق با یکدیگر باشند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زلزله شهردار تهران پیروز حناچی ارتفاعات البرز اراضی عباس آباد دستگاه ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۹۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت

شهردار تهران از امکان پیش‌بینی وقوع زلزله تا ۲۰ ثانیه قبل از وقوع آن خبر داده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

بازار سخنرانان انحرافی با این اقدام کساد می‌شود

لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان

آیت‌ا... علی نظری منفرد، از استادان حوزه علمیه قم طی سخنانی در مراسم رونمایی از کتاب "شرح حال خطبای نامی ایران از معاصر تا نیمه دوم صفویه" با بیان این که در برخی روایات دینی هست که هم خطیب و هم کلمات او را روز قیامت می آورند و مورد حساب قرار می دهند، گفت: متأسفانه امروز سطح منبر بسیار پایین آمده و بعضاً سخنرانان مطالبی را بیان می کنند که در هیچ کتابی نیست و این مطالب خلاف واقع را بارها مطرح می کنند.

به گزارش شفقنا، او می‌افزاید: متأسفانه از وضع منبر برخی مجالس و آقایان ناراحت هستیم و نمی دانیم چه کنیم؛ متأسفانه یک عده هم تشویق می کنند که برخی از این به اصطلاح سخنرانان این حرف های بی اساس را بزنند.

آیت‌ا... نظری منفرد همچنین تصریح می‌کند: به نظرم اگر بشود، معهدی در درون حوزه علمیه با حضور علمای مورد تأیید مراجع تقلید تشکیل شود که شایستگان منبر را تشخیص دهند و به نوعی صلاحیت خطیب بودن ایشان را تأیید کنند.

این استاد حوزه علمیه قم گفته است: باید خطبا و سخنرانان مذهبی، جایی برای تأیید خود داشته باشند تا حرف هایی که برای مردم می زنند درست باشد.[۱]

*پیشنهاد راهگشا و مدقّانه آیت‌ا... نظری منفرد؛ رویدادی است که در صورت تحقق؛ آثارش فی‌الفور نمایان خواهد شد و مردم و جامعه شهد تبلیغ اصولی، سخنان حکیمانه و حضور شایستگان بر منابر را خیلی زود خواهند چشید.

خاصّه هم‌اکنون که ماه‌های محرم و صفر را نیز در پیش داریم؛ خوب است که پیشنهاد مذکور بصورت ویژه در دستور کار حوزه و البته نهادهای ناظر و امین کشور قرار گیرد تا یکبار برای همیشه پرونده سخنرانان سطحی، استاد ندیده‌ها و افراد کذّاب و مریدپرور بسته شود.

پر واضح است که پیشنهاد مذکور را باید در حیطه‌های سیاست و غیره نیز پیاده‌سازی کرد و هیئت‌هایی رسمی و اعطاکننده مجوز را برای تشخیص سخنرانان متخصص و متشخص تشکیل داد.

بایستی متوجه این خطر بود که در صورت عمل نکردن به پیشنهاد و هشدار آیت‌ا... منفرد؛ رویدادهای تلخ صدر اسلام از قبیل "بالا رفتن بوزینگان از منابر جامعه" رخ خواهد داد و البته ثمرات آن هم غیر قابل اجتناب است.

پر واضح است که هم‌اکنون و در همین کشور بعضا سخنرانانی را می‌شناسیم که روی منبر و بصورت علنی مدعی شنیدن پیغام امام زمان(عج) شده‌اند، به راحتی آب خوردن با فحش حرفشان را می‌زنند، جماعتی که یکی‌شان با خبر مرگ پسرش از مردم اشک می‌گیرد، دیگری از منبرهای پررونقش در مشهد و تهران برای مردمان روستا می‌گوید و آن دیگری هم می‌گوید اگر می‌دانستم پامنبری‌هایم اینقدر کم است دعوت این هیئت را نمی‌پذیرفتم!

در این زمینه حرف و هشدار زیاد است و باید تأکید کرد که راه حل، صرفا و فقط از همان مسیری می‌گذرد که آیت‌ا... نظری منفرد پیشنهاد داده‌اند.

تشکیل یک واحد گزینش برای اعطای صلاحیت به سخنرانان و خطبا در حوزه‌های مختلف از نان شب هم واجب‌تر است.

***

چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت

مهدی عسگری، نماینده مجلس و نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون چالش‌های بازار ارز با بیان اینکه دچار بی‌سیاستی هستیم، گفته است: باید بپذیریم که ما در جنگ ارزی هستیم و باید وارد اقدامات جدی برای کنترل بازار غیر رسمی و در واقع مدیریت تقاضای ارز شویم یعنی باید برای این مساله مدیریت و چاره داشته باشیم که تقاضای ارز در کشور مدیریت شود و عرضه ارز هم متناسب با نیازهای اصلی تنظیم شود نه اینکه بدون اولویت بندی این کار صورت گیرد.

او می‌افزاید: در واقع دولت الان در مواجهه با این کلان‌متغیر (یعنی دلار)، دارد تلاش می‌کند تا موضوعات و متغیرهای مختلفی را که به تبعیت از دلار خودشان را تنظیم می‌کنند مدیریت کند غافل از اینکه تا وقتی که برای کلان‌متغیر اصلی یعنی دلار تدبیر نشود، آن تدابیر خرد و فرعی هم به نتیجه نمی‌رسد. دولت باید با یک اراده جدی و تصمیم بزرگ بازار ارز را تحت کنترل و در دست بگیرد تا سایر متغیرهای دست پایین‌تر در اقتصاد کشور قابل مدیریت شود.[۲]

*امر محرز آنست که سیاست‌های دولت در قبال مسئله ارز آنطور که باید پاسخگو نبوده و اقتصاد ایران با مشکلات بزرگی در این زمینه مواجه شده است.

بخش کمتر گفته شده این ماجرا نیز آن است که مبحث دلار به دلیل کشش تورمی؛ سبب تأثیرگذاری بر قیمت سایر کالاها و خدمات نیز می‌شود. تأثیری که البته به دلیل نبود نظارت کارای دولت بر بازار؛ موجب تشدید آسیب‌های اقتصادی و فشار بر معیشت مردم می‌شود.

به هر روی انتظار مردم و نمایندگان مجلس آنست که دولت به صورت جدی و فوری؛ سیاست‌های درست اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهد تا این مسئله مرتفع شود.

***

امکان هشدار زلزله در تهران قبل از وقوع

علیرضا زاکانی، شهردار تهران به تازگی طی سخنانی در آیین افتتاح نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله، ۴ مقوله فرونشست زمین، زلزله، سیل و طوفان را مخاطراتِ در دستور کار شهرداری پایتخت عنوان کرد و گفت: زلزله پدیده‌ای است که نیاز به هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها دارد و با مسوولیتی که وزیر کشور در این زمینه بر عهده گرفته امکان هم‌افزایی میان نهادهای مرتبط فراهم شده است.

به گزارش ایرنا، وی توسعه شبکه شتاب‌نگاری برای برآورد میزان خسارت پس از وقوع زلزله را از دیگر اقدامات برای پایش زلزله در تهران عنوان کرد و یادآور شد: در گذشته کشور ژاپن، چهار دستگاه شتاب‌نگاری در تهران نصب کرده بود که به دلیل فرسودگی نیاز به تعویض داشتند و با اقداماتی که انجام شد، ۲۶ دستگاه شتاب‌نگاری تحویل ما شده است.

زاکانی با بیان اینکه علاوه بر آن ۵۰ سامانه شتاب‌نگاری هم در اطراف تهران نصب شده است، اضافه کرد: با سامانه‌های نصب شده، می‌توانیم هشدار سریع در ۱۵ تا ۲۰ ثانیه اول داشته باشیم.[۳]

*اعلام پیش‌بینی زلزله تا ۲۰ ثانیه قبل از وقوع در حالی است که شهردار قبلی تهران (پیروز حناچی)، در سال ۱۴۰۱ این زمان را حدود ۱ دقیقه اعلام کرده بود. [۴]

به هر روی این خبر مسرّت‌بخش (هشدار سریع زلزله قبل از وقوع) اولا باید در اهتمامی مجدّانه و دانشی بهبود یابد و زمان آن بیشتر شود.

ثانیا و مهمتر از گزینه اول باید در قبال هر ثانیه از این رخداد شاهد برنامه‌ریزی‌های کلان شهری، برگزاری مانور و اطلاع‌رسانی عمومی باشیم و نهادهای مسئول و مردم بدانند که در صورت هشدار سامانه‌ها باید چکار کنند تا سطح آسیب‌ها کمتر شود.

***

۱_ https://fa.shafaqna.com/?p=۱۷۹۱۷۶۱

۲_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-۱۴۷۶۷۳۶

۳_ https://irna.ir/xjQvcJ

۴_ mshrgh.ir/۱۴۷۳۵۲۴

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • هشدار نارنجی برای ۵ استان | کاهش دمای محسوس در شمال شرق
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن